Cover Tweede Wereldoorlog

 


 

HITLER
WILLEM MELCHING

 

Cover Hitler

 

 

 

 

 

Een beknopte biografie

 

Adolf Hitler: zoon van een Oostenrijkse douanier, jongeman met artistieke ambities, vrijwilliger in het Duitse leger en, uiteindelijk, een van de meest beruchte figuren uit de wereldgeschiedenis. Wie was hij, en hoe was het mogelijk dat hij Europa in een oorlog kon storten?

 

In plaats van te speculeren over de psyche van Adolf Hitler plaatst Willem Melching deze dictator nadrukkelijk binnen zijn historische en culturele context. Daarbij stelt Melching indringende en soms controversiële vragen: Was het Derde Rijk de eerste welvaartsstaat? Waarom stortte Hitler Duitsland in een oorlog, die hij menselijkerwijs gesproken niet kon winnen? En de moeilijkste vraag van allemaal: waarom begon hij de Holocaust en legde vrijwel niemand hem een strobreed in de weg? Een toegankelijk en helder geschreven boek over de opkomst en ondergang van Adolf Hitler, het nationaalsocialisme, de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in een van de centrale figuren van de twintigste eeuw.

 Lees meer over Adolf Hitler op onze themapagina

 

Auteur: Willem Melching

Soort: Paperback

Omvang: 232 pagina's

 

 


 

REIS MET WILLEM EN MAARTEN DOOR HET DERDE RIJK

 Kijk hier voor meer informatie

 

Derde Rijk reis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diep verborgen in de Beierse Alpen op de top van de Obersalzberg, vlakbij het stadje Berchtesgaden, lag het Adelaarsnest ooit het hoofdkwartier van één van de wreedste dictators uit de wereldgeschiedenis: Adolf Hitler.
Samen met de reusachtige ondergrondse bunkers met een lengte van maar liefst elf kilometer, was de Obersalzberg de feitelijke machtscentrale en ‘Alpenfestung’ van waaruit het Derde Rijk en later de bezette gebieden werden geregeerd en geterroriseerd.

 

 Bekijk hier de preview

 

Productie: Source1Media

Soort: DVD-box

Omvang: 2 DVD's, 220 minuten

 

 

 

HET ADELAARSNEST

 

DVD Adelaarsnest

 

JOSEPH GOEBBELS,

HITLER SPINDOCTOR

DE DAGBOEKFRAGMENTEN

 

Cover Goebels

 

 

 

 

 

 

 

Een selectie uit de dagboeken van 1933-1945

 

De dagboeken van Joseph Goebbels (1933-1945) zijn een unieke bron over de geschiedenis van het Derde Rijk. Goebbels, onder Hitler de minister van Volksvoorlichting en Propaganda, noteerde vrijwel dagelijks zijn belevenissen, gevoelens, besluiten en ambities. Fascinerend zijn de verslagen van zijn gesprekken met kopstukken uit de nazi-elite, met name ontmoetingen met Adolf Hitler. De dagboeken volgen de ontwikkelingen op de voet. en geven nieuwe inzichten in de strategie en de motieven van de nazi’s. Daarnaast scheppen ze een interessant beeld van het persoonlijke leven van Goebbels. Deze unieke getuigenissen uit het hol van de leeuw zijn verplichte kost voor iedereen die zich interesseert voor de zwartste bladzijde uit de Duitse én Europese geschiedenis. 

 

Auteur: Joseph Goebbels

Samengesteld: Willem Melching & Marcel Stuivenga

Soort: Paperback

Omvang: 446 pagina's

 

 


 

 

 

 

  

 

 

Henk Feldmeijer en de Nederlandse SS

 

Op polygoonbeelden loopt hij parmantig voor de SS-troepen uit - Henk Feldmeijer, waarschijnlijk de fanatiekste Nazi die Nederland rijk was. Veel is er niet over hem bekend: Vlak voor het eind van de oorlog kwam hij om het leven. Hij heeft zich nooit hoeven verantwoorden. Feldmeijer was niet zo maar een volgeling of een avonturier, maar een fanatieke ideoloog, een actieve politicus voor wie Mussert nog veel te soft was. Met behulp van nieuw ontdekte dagboeken en brieven legt Bas Kromhout de gedachtewereld van Feldmeijer bloot. Hij laat zien, hoe Feldmeijer radicaliseerde van een gewone student tot haatzaaier, terroristenleider en agent van het kwaad.

 

Auteur: Bas Kromhout

Soort: Paperback

Omvang: 560 pagina's

 

 

 

DE VOORMAN
BAS KROMHOUT

 

Cover De Voorman

 

DE GOEDE NAZI VAN NANKING

JOHN RABE

 

Cover goede nazi

 

 

 

 

 

 

 

 

In december 1937 bezette het Japanse leger de toenmalige Chinese hoofdstad Nanking. Er vond vervolgens een onbeschrijflijk bloedbad plaats. De Duitse John Rabe wist te voorkomen dat er nog meer slachtoffers zouden vallen. Hij slaagde erin binnen de stad een veiligheidszone te creëren waar tweehonderdduizend Chinezen de slachtpartij min of meer ongeschonden konden overleven. Het krankzinnige is dat hij dit kon doen omdat hij nazi was: Japan was een bondgenoot van Duitsland en Rabe deed een beroep op Hitler om de Japanners in hun moordzucht tot de orde te roepen. Hij hield een dagboek bij van de gebeurtenissen in de stad een adembenemend verslag van heldenmoed en mensonterende gruwelijkheden.

 

Auteur: John Rabe

Soort: Paperback

Omvang: 384 pagina's

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Een jeugd tussen 1940 en 1948

 

Op een laconieke toon, die doet denken aan het dagboek Een vrouw in Berlijn, vertelt Ilka von Zeppelin hoe het was om als kind in Berlijn te overleven. Haar vader is een overtuigde nazi en vecht aan het Oostfront, maar haar grootvader, bij wie ze vanaf 1943 woont, was juist een fel tegenstander van Hitler. Voor de kleine Ilka was het uitermate verwarrend. Wie had er gelijk? Dit boek beschrijft de oorlog door de ogen van een kind. 

 

Auteur: Ilka von Zeppelin

Soort: Hardcover

Omvang: 191 pagina's

 

 

 

HET GEVOEL DAT ER IETS NIET KLOPTE

ILKA VON ZEPPELIN

 

Er klopt iets niet

WO2_in_8_minuten

 

Meer over de Tweede Wereldoorlog in Nederland en elders 

 


 

NEDERLAND TIJDENS DE TWEEDE WERELDOORLOG 

 

 

Nederland in de 2e Wereldoorlog bevat unieke verhalen en beelden van Nederland tijdens deze alles omvattende oorlog. Nooit eerder werd er zo specifiek gekeken naar de rol van Nederland in de oorlog en hoe de overheersing van de Duitsers ervaren werd. De serie bestaat in totaal uit 6 delen, verdeeld over 2 boxen. 

 

Productie: Source1Media

Soort: DVD-Box

Omvang per box: 3 DVD's, 180 minuten

 

Box 1

 

NL tijdens WO2 Box1

 

 Bestellen

 

van € 19,99 voor € 12,99

Deze aanbieding is geldig t/m

16 juni 2015

 

 

 

 Box 2

 

Box 2

 

 Bestellen

 

van € 19,99 voor € 12,99

Deze aanbieding is geldig t/m

16 juni 2015

 

 
 

 

WIE VERRAADDE

ANNE FRANK?

 

 

Anne Frank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne Frank is zonder dat ze het ooit heeft geweten een held geworden voor miljoenen mensen. Wie heeft haar boek niet gelezen? Ze stierf, in de laatste weken van de oorlog, in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Tot op de dag van vandaag is het onduidelijk wie Anne en haar familie nu precies heeft verraden.
Bekijk de levenslange studie, met prachtige beelden, uitzonderlijke kwaliteit en verhelderende informatie. Wie verraadde Anne Frank en haar familie?

 

 Bekijk hier de preview.

 

Auteur: TDM

Soort: DVD

Omvang: 90 minuten


 

 

 

 

 

Het doorvoerkamp naar de dood

 

Kampcommandant Albert Gemmeker gaf in het voorjaar van 1944 opdracht het leven in kamp Westerbork vast te leggen. De film zou een totaalbeeld van het dagelijks leven in Westerbork moeten geven. Na enkele maanden stopte men echter met filmen. De NOS maakte in 2011 een boeiende en onthullende documentaire over het ontstaan van de film. Uiteraard toont deze uitgave ook de unieke beelden die ooit in kamp Westerbork zijn gemaakt.  

 

Productie: TDM

Soort: DVD-box

Omvang: 3 DVD's, 235 minuten

 

 


 

WESTERBORK

 

DVD Westerbork

 

HISTORY OF THE HOLOCAUST: BUCHENWALD

 

 

DVD Buchenwald

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Weimar was geografisch en cultureel het hart van Duitsland. Het was de geboorteplaats van de Weimar Republiek en de thuisbasis van enkele van de grootste burgers van de Duitse natie. De schoonheid van Weimar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog echter overschaduwd door de afgrijselijke omstandigheden in het nabijgelegen concentratiekamp Buchenwald. Deze documentaire beschrijft de gebeurtenissen van Buchenwald 1937 en 1942, toen de gevangenen wreed werden gestraft voor de kleinste overtreding van de regels. Gevangenen verrichtten loodzware arbeid onder de meest verschrikkelijke omstandigheden. Met deze DVD komt u meer te weten over dit concentratiekamp.

 

 Bekijk hier de preview.

 

Productie: Source1Media

Soort: DVD

Omvang: 145 minuten

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concentratiekamp Dachau was gelegen op een steenworp van München in Beieren en was de eerste van de beruchte concentratiekampen gebouwd door het naziregime als onderdeel van de 'Endlösung'. Dachau wordt beschouwd als één van de ergste nazikampen met een afschuwelijke reputatie van mishandeling en barbaarse leefomstandigheden. Tijdens 1941-1942 werden honderden medische experimenten uitgevoerd op gezonde gevangenen en in het laatste jaar van de oorlog zijn er meer dan 40.000 gevangenen omgekomen in het kamp.

 

 Bekijk hier de preview.

 

Productie: Souce1Media

Soort: DVD

Omvang: 140 minuten


 

HISTORY OF THE HOLOCAUST: DACHAU

 

 

DVD Dachau

 

DAT NOOIT MEER

CHRIS VAN DER HEIJDEN

 

Beeld Dat nooit meer

 

 

 

 

 

 

De nasleep van de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

 

Hoewel het bijna 70 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, speelt die nog steeds een onuitwisbare rol in ons nationaal bewustzijn. Met Dat nooit meer schreef Chris van der Heijden een cultuurgeschiedenis van Nederland met als centrale vraagstuk de verwerking van de Tweede Wereldoorlog. In dit omvangrijke boek staan voor het eerst alle grote verhalen op een rij: het verhaal van het aanvankelijke optimisme, de teleurstelling van Wilhelmina, het gevecht van de kranten om papier en prestige, de grote naoorlogse affaires (Weinreb, Menten, Aantjes), de tweedeling tussen goed en 'fout', tot de rol van de Shoah en het verhaal van Anne Frank. 

 

Auteur: Chris van der Heijden

Soort: Hardcover

Omvang: 928 pagina's

 

 

Tweede Wereldoorlog

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...