Sleutelfiguren

  

 

 

NAPOLEON

ALAN FORREST

 

Bio Napoleon

 

 

 

 

 

 

De machtigste man van Europa

 

In de reeks 'Grote gebeurtenissen en personen' presenteert Historisch Nieuwsblad Napoleon Bonaparte: leider in de laatste stadia van de Franse Revolutie en van 1804 tot 1815 keizer der Fransen.

 

Napoleon Bonaparte geldt als één van de meest invloedrijke figuren uit de wereldgeschiedenis. Hij was nog geen dertig jaar oud toen hij een van de belangrijkste leiders werd van het revolutionaire Frankrijk. Niet lang daarna liet hij zich tot keizer kronen, en maakte hij zich als militair genie onsterfelijk met spectaculaire overwinningen bij Austerlitz en Jena. Napoleon was meer dan alleen een ijzervreter: in Nederland hebben we het metrische systeem, familienamen en het eerste Wetboek van Strafrecht aan hem te danken.     

 

Wie was deze advocatenzoon uit het zonnige Corsica, die zijn lot bezegeld zag door een noodlottige veldtocht tegen Rusland en zijn nederlaag bij Waterloo? In eencompacte biografie scheidt Alan Forrest mythe van werkelijkheid, en laat hij zien hoe Napoleon het Europa van zijn tijd, maar ook zijn eigen reputatie, vormgaf. 

 

 Lees meer over Napoleon in ons archief.

 

Auteur: Alan Forrest

Soort: Paperback

Omvang: 448 pagina's

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Dit jaar is het twee eeuwen geleden dat Napoleon de Slag bij Waterloo verloor. Het betekende het einde van een indrukwekkende carrière als wetgever, bestuurder en militair. Veel is er over hem geschreven en gefantaseerd. Op basis van bijna tien jaar onderzoek is er nu een boeiende BBC-documentaire op DVD, die nieuw licht werpt op de kleine grote man.

 

 Bekijk hier de preview.

 

Auteur: B-Motion

Soort: DVD-box

Omvang: 3 DVD's, 156 minuten

 

 


 

NAPOLEON: THE TRUE STORY

 

DVD Napoleon

 

RUSLAND TEGEN NAPOLEON

DOMINIC LIEVEN

 

Cover Rusland vs Napoleon

 

 

 

 

 

De strijd om Europa (1807-1812)

 

In Rusland tegen Napoleon geeft Dominic Lieven een totaal nieuwe visie op de strijd van Napoleon tegen Rusland. Gebaseerd op recent beschikbaar gekomen Russische documenten schrijft Lieven vanuit Russisch perspectief over de veldtocht naar Rusland in 1812.
Deze desastreus verlopen expeditie markeert de ommekeer in Napoleons heerschappij. Lieven beschrijft de verschrikkingen van de oorlog en de impact op de samenleving door de ogen van de lagere adel, soldaten en boerenbevolking. Dat maakt het boek tot een indringend ooggetuigenverslag.

 

 Lieven presenteert deze vernieuwende analyse op een soms meeslepende wijze. - Huub Wijfjes

 

Auteur: Dominic Lieven

Soort: Hardcover

Omvang: 735 pagina's

 

 


I HAVE A DREAM

MARTIN LUTHER KING 

Speech M.L. King

 

Meer over Martin Luther King

 


 

MARTIN LUTHER KING

GODFREY HODGSON

 

Cover King

 

 

 

 

 

 

Nationale held

 

Hij is het icoon van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging: Martin Luther King, de dominee uit Atlanta die op 35-jarige leeftijd al de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst mocht nemen. Hij was een voorstander van vreedzaam protest, en vergaarde wereldfaam door zijn legendarische redevoeringen en betrokkenheid bij enorme protestmarsen. In Amerika geldt hij nog steeds als nationale held. King speelde een sleutelrol bij de pogingen van zwarte Amerikanen om gelijke rechten te verkrijgen. Dat maakt zijn voortijdige dood des te tragischer.

 

Deze biografie van Godfrey Hodgson, die King meermalen heeft ontmoet, beschrijft op bondige maar meeslepende wijze het leven van de man die als geen ander het verzet van de zwarte Amerikanen belichaamde.

 

 Lees meer over Martin Luther King in ons archief

 

 

Auteur: Godfrey Hodgson

Soort: Hardcover

Omvang: 249 pagina's


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin Luther King is de geschiedenis in gegaan als de grootste strijder voor mensenrechten. Hij streed zijn hele leven voor rassengelijkheid.
Op vreedzame, maar fanatieke wijze probeert hij het onrecht tegen minderheden te bestrijden. Deze geweldige leider en inspirator die zoveel indruk maakte met zijn wereldberoemde speech ”I have a Dream” wordt op 4 april 1968 doodgeschoten. Wat is er werkelijk gebeurd op 4 april 1968? Wat als de aanslag op Martin Luther King niet had plaatsgevonden?

 

Productie: TDM entertainment

Soort: DVD

Omvang: 95 minuten


 

MARTIN LUTHER KING

 

 

ML King DVD

 

GREATEST SPEECHES 

OF ALL TIME I-III

B-MOTION

 

DVD-box greatest speeches

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Deze bijzondere uitgave bevat een unieke collectie van bekende, inspirerende en historische speeches. Spraakmakende speeches door bijzondere personen die wereldwijd miljoenen mensen inspireerden en de wereld veranderden. De onderwerpen van de speeches zijn nog steeds actueel: van oorlog tot verkiezingen, van kernproeven tot discriminatie. Met speeches van o.a. John F. Kennedy, Martin Luther King, Richard Nixon, Winston Churchill en vele anderen!
Deze unieke serie mag niet in uw verzameling ontbreken

 

Productie: B-motion

Soort: DVD-box

Omvang: 3 DVD's, 200 minuten

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Macht, succes & falen

 

Wie bepaalt het lot van de wereld? Wie kan hele volkeren mobiliseren, generaties beïnvloeden en de wereld veranderen? Wereldleiders als Bill Clinton, Michail Gorbatsjov, Nelson Mandela, Mahatma Gandhi en Fidel Castro. Zij hebben bepaald hoe de wereld van vandaag eruit ziet. Deze dvd-box laat zien hoe zij hun macht aanwenden om de wereld vorm te geven. Met een boodschap van vreedzaamheid en vergeving of met onderdrukking en geweld. Verder bevat deze box de geschreven Nederlandstalige biografie van Nicolas Sarkozy, waarin de lezer de geschiedenis terugvindt van dertig jaar Franse politiek.

 

Productie: Dutch Filmworks

Soort: DVD-box 

Omvang: 6 DVD's, 274 minuten

 


 

WERELDLEIDERS

DUTCH FILMWORKS

 

DVD box wereldleiders

 

LINCOLN 
FRANS VERHAGEN

 

Lincoln cover

 

  

  

  

 

 

Een geniaal politicus

 

Abraham Lincoln geldt als een van de meest succesvolle en populaire presidenten uit de Amerikaanse geschiedenis. In zijn biografie plaatst Frans Verhagen hem binnen de context van de Amerikaanse geschiedenis, en bespreekt hij de mythevorming die over Lincoln is ontstaan. Zo zou Lincoln vooral een selfmade politicus zijn geweest, iemand die aantoonde dat waar leiderschap vooral een kwestie is van karakter. Lincoln was een gewiekste president, maar ook een bijzonder grootmoedig en geduldig mens. Frans Verhagen toont aan hoe de combinatie van deze eigenschappen ervoor zorgden dat Lincoln een van de grootste Amerikaanse presidenten aller tijden werd. 

 

 Lees meer over Abraham Lincoln op onze themapagina

 

 

 Een echte page-turner over Amerika's meest inspirerende president. - Max Westerman

 

Auteur: Frans Verhagen

Soort: Hardcover

Omvang: 400 pagina's

 

 

Sleutelfiguren

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...