omslag Maarten

 


 

MAARTEN ZONDER MASKER

PIETER WEBELING &
FRÈNK VAN DER LINDEN

 

cover Maarten

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Vincent, Sis en Maarten vertellen uitgebreid over hun jeugd en Maartens carrière in de wetenschap en media in Maarten zonder masker, de biografie die Frènk van der Linden en Pieter Webeling schreven bij zijn zeventigste verjaardag.  

 

 Ik moest hem beschermen, dat gevoel had ik sterk. Ettertjes van de katholieke jongensschool moesten hem ook altijd hebben. “Vuile-vieze-gore papen,” riep ik dan. “Kunnen jullie wel?” Ik vocht met ze. Slaan, schoppen. Als er een paar van die lamstralen aankwamen, riep ik: “Rennen, Maarten!” Maar dat deed hij nooit. Ik zie hem nog staan, in zijn korte broek. Hij verweerde zich niet. —Sis van Rossem 

 

 Maarten is erg gesloten. Je zult van hem nooit iets persoonlijks horen, of dat hij iets van zijn emotionele leven toont - no way.' Het zit niet in de familie. Ik ben er zelf ook niet zo van. Emoties moet je voor je houden, die zijn over het algemeen toch vervelend. Wil je verdriet en pijn voelen, dan zijn er romans. Dan lees je Oud en Eenzaam van Gerard Reve nog een keer. —Vincent van Rossem

 

Auteur: Pieter Webeling & Frènk van der Linden

Soort: Paperback

Omvang: 200 pagina's

  

 

 


 

 

 

 

 

 

Opkomst en ondergang van het marktfundamentalisme.

 

De drie decennia na de Tweede Wereldoorlog worden wel de Gouden Jaren genoemd. Er was sprake van een aanhoudende, sterke economische groei en er werd gewerkt aan de opbouw van de moderne verzorgingsstaat. Met de Grote Crisis van de vorige eeuw in het collectieve geheugen, zorgden overheden voor stabiele groei en volledige werkgelegenheid. In de loop van de jaren zeventig stagneerde de groei, nam de inflatie toe en begon de werkloosheid op te lopen. In 2008 kwam er een hartstilstand in de financiële sector: de kredietcrisis. Een derde, ingrijpende beleidstransformatie lijkt noodzakelijk.

 

Auteur: Maarten van Rossem

Soort: Paperback

Omvang: 350 pagina's

 

 

 

KAPITALISME ZONDER REMMEN
MAARTEN VAN ROSSEM

 

cover kapitalisme

 

DE INTELLECTUELE VERLEIDING
FRITS BOLKESTEIN

 

Cover intellectuele verleiding

 

 

 

 

 

 

Gevaarlijke ideeën in de politiek.

 

De intellectuele verleiding is een boek over de rol van intellectuelen in de politiek door de eeuwen heen. Frits Bolkestein voert de lezer vanuit de denkwereld van het classicisme, de Verlichting en de Romantiek mee naar het heden. Tussendoor doet hij bijvoorbeeld de Duitse idealistische filosofie, de Eerste Wereldoorlog en de opkomst van communisme en fascisme aan.

 

Auteur: Frits Bolkestein

Soort: Hardcover

Omvang: 320 pagina's


 

ACHTER HET SCHERM

 

 Bekijk hier de preview

 

Preview Achter het Scherm

 

 

 

 

In Achter het scherm krijgen televisiekijkers de kans een blik in de keuken van televisiemakers te werpen. Regisseur Tonko Dop volgde bekende en onbekende makers van zeven Nederlandse tv-programma’s: het Journaal, Studio Sport, De Reünie, Pauw & Witteman, X-Factor, Flikken Maastricht en Sesamstraat. Makers vertellen over het geheim van een goed programma, over hun kijkers, over hun invloed op de samenleving, maar ook over hun eigen dilemma’s en emoties. 

 

Product: Source1Media

Soort: DVD-box

Omvang: 2 DVD's, 210 minuten

 

 

 

 

DVD achter het scherm

 

HUIS VAN ORDE EN PAPIER
GEERT MAK

 

Cover orde&papier

 

 

 

 

 

 

  

 

Speciaal voor u stelde historicus Geert Mak Het huis van orde & papier samen. Een selectie van het beste uit zijn werk plus nieuwe enerverende geschiedenissen en opmerkelijke beschouwingen. Dit boek vormt een prachtige aanvulling op het indrukwekkende oeuvre van de schrijver. Als geen ander slaagt Geert Mak erin de lezer een verhaal binnen te trekken. En door zijn prikkelende onderwerpkeuze en prachtige stijl laten die verhalen niemand onberoerd.

 

Auteur: Geert Mak

Soort: Paperback

Omvang: 235 pagina's

 

 

Maarten!

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...