Cover Kent u deze al?

 

WAT EEN HELD
MARTIN SOMMER

 

Cover Held

 

 

 

 

 

 

Tien vaderlanders op een voetstuk

 

Het lijkt tegenwoordig wel of er in de Nederlandse geschiedenis meer schurken dan helden rondlopen. VOC-voorman Jan Pieterszoon Coen werd onlangs nog bij verstek veroordeeld en koningin Wilhelmina had het tijdens de oorlog in Londen ook al niet goed gedaan. Toch heeft Nederland warempel wel wat helden om mee voor de dag te komen. Van Julius Civilis tot Johan Cruijff - historicus en Volkskrant-journalist Martin Sommer neemt het op voor tien helden uit de vaderlandse geschiedenis.

 

Auteur: Martin Sommer

Soort: Paperback

Omvang: 128 pagina's

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Agent Zigzag

Met behulp van dagboeken, brieven, foto's, memoires en zeer geheime MI5-dossiers vertelt Ben Macintyre het opwindende verhaal van Engelands meest sensationele dubbelspion, Eddie Chapman. Een Engelse crimineel die zijn diensten heeft aangeboden aan het Derde Rijk. Al snel werkt hij ook voor de Britse veiligheidsdienst MI5, die hem de codenaam Agent Zigzag geeft. (376 pagina's)

 Operatie Mincemeat
Operatie Mincemeat vertelt het ongelooflijke verhaal van een uitzonderlijke misleidingsoperatie, waar de Duitsers met ogen open intrapten. Dankzij deze briljante leugen slaagde de invasie van Sicilië, waarmee een begin werd gemaakt aan de bevrijding van Europa. (400 pagina's)

 

Auteur: Ben Macintyre

Soort: Boekenpakket

Omvang: 2 boeken

 

BOEKENPAKKET

BEN MACINTYRE

 

Agent ZigZag

 

 

Operatie Mincemeat

 

JACQUES COUSTEAU FILMCOLLECTIE

 

 

DVD Cousteau

 

 

 

 

 

 

 

 

Jacques-Yves Cousteau werd geboren op 11 juni 1910. Samen met Emile Gagnan ontwikkelde hij de Self-Contained Underwater Breathing Apparatus (SCUBA) om langer onderwater te kunnen blijven. Kapitein Cousteau en zijn bemanning onderzochten tientallen jaren zeeën, rivieren en alle daarin voorkomende levensvormen. Deze filmcollectie bevat drie volledig gerestaureerde klassiekers: The Silent World (1956), World Without Sun (1964) en Journey to the End of the World (1976). 

 

Productie: B-Motion

Soort: DVD-box

Omvang: 3 DVD's, 264 minuten


 

 

 

 

 

 

 

 

In Lessen uit Rome vraagt Fik Meijer zich af of de oplossingen die de oude Romeinen bedachten voor de vreemdelingenproblematiek ons vandaag de dag nog van pas komen. Kunnen de ingezetenen van de Europese Unie lering trekken uit de wijze waarop de opname van nieuwkomers in de grote metropool Rome verliep? Zijn de negatieve uitlatingen van elitaire Romeinen over de grote aantallen immigranten vergelijkbaar met de harde woorden van sommige moderne politici? Kan de onverdraagzame opstelling van de Romeinen tegenover het opkomende christendom ons nog lessen leren in onze omgang met de islam? En staan we aan de vooravond van een ongekende instroom van vreemdelingen, vergelijkbaar met de volksverhuizingen die het Romeinse rijk ontwrichtten? Fik Meijer geeft antwoorden uit het verleden en biedt perspectief op de toekomst.

 

Auteur: Fik Meijer

Soort: Paperback

Omvang: 128 pagina's

 

 

 

LESSEN UIT ROME
FIK MEIJER

 

Cover Rome

 

HET OUDE EGYPTE
TOBY WILKINSON

 

Cover Egypte

 

 

 

  

 UITVERKOCHT

 

 

De geschiedenis van het oude Egypte en de uitzonderlijke beschaving die gedurende drieduizend jaar bloeide langs de oevers van de Nijl, lijkt een spektakelstuk vol bijzondere gebeurtenissen: de bouw van de piramides, de verovering van Nubia, de kracht en schoonheid van Nefertiti, de invasie van Alexander de Grote en Cleopatra’s fatale relatie met Rome die leidde tot de val van de Ptolomeeën. De oude Egyptenaren waren de eerste groep mensen die een gemeenschappelijke cultuur, opvatting en identiteit deelden in een begrensd geografisch territorium dat bovendien bestuurd werd door één enkele politieke instantie. Het oude Egypte was daarmee de eerste natiestaat ter wereld die zich door zich te verenigen kon beschermen tegen vijandelijke krachten van buitenaf én van binnenuit.

 

Auteur: Toby Wilkinson

Soort: Hardcover

Omvang: 656 pagina's


 

 

 

 

 

 

Een kort overzicht.

 

De Dode Zeerollen worden vanaf hun toevallige ontdekking in 1947 beschouwd als een van de belangrijkste manuscriptvondsten in de geschiedenis. Timothy Lim geeft een kort overzicht van de feiten en de belangrijkste theorieën aangaande de culturele en historische achtergrond van de rollen en het licht dat zij werpen op het Oude Testament alsook op de oorsprong van het christendom en jodendom. Hij vertelt niet alleen het fascinerende verhaal van hun ontdekking, de wetenschap achter het ontcijferen, maar besteedt ook volop aandacht aan de hoofdpersonen, de schandalen en controverses die verantwoordelijk zijn voor de status en reputatie van de Dode Zeerollen.

 

Auteur: Timothy Lim

Soort: Paperback

Omvang: 160 pagina's

 

 

 

DE DODE ZEEROLLEN

TIMOTHY LIM

 

Dode Zeerollen

 

BBC BESCHAVING

 

DVD beschaving

  

 

 

 

 

 

Ancient Worlds is een zesdelige serie over de oorsprong en ontwikkeling van de beschaving. De serie laat het bijzondere verhaal zien van verdwenen, vernietigde en moderne samenlevingen: van het oude Irak tot Augustus’ Rome en van Fenicië en de Griekse stadsstaten tot het Damascus van vandaag.

 

 Bekijk hier de preview

 

Productie: B-motion

Soort: DVD-box

Omvang: 600 minuten

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 

Ieder levend wezen op aarde krijgt zijn energie van de zon. Met een kernhitte van 30 miljoen graden is de zon de krachtbron van ons zonnestelsel. Elke seconde zijn er explosies waarbij de kracht gelijk is aan maar liefst 1 miljoen atoombommen. De allermooiste beelden van ruimtestations en satellieten geven een onbeschrijflijk indrukwekkend beeld. Deze beelden, in combinatie met spectaculaire computeranimaties en de expertise van wetenschappers, geven alle informatie over de zon!

 

 Bekijk hier de preview.

 

Productie: Discovery Channel

Soort: DVD

Omvang: 90 minuten

 

THE SUN

 

The Sun

Kent u deze al?

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...